Language

miercuri, 16 martie 2016

Oreo cheesecake with meringue

Prep time: 30'
Cook time: 2h
Difficulty level: easy
Heat cooking: yes
Feeds: 12


Ingredients:

For the base
  • 20 grind OREO biscuits 
  • 2 spoons of melt butter 
  • 1 teaspoon of vanilla essence
For the cream and meringue
  • 200 g of sugar 
  • 30 ml sour cream 
  • 250 g ricotta 
  • 350 g cheese cream 
  • 2 eggs + 2 yolks 
  • 1 spoon of flour 
  • juice from half of a lemon 
  • 2 beaten egg whites with 2 spoons of powder sugar 
  • 10-12 OREO biscuits coarsely crumbled 
  • 6 biscuits finely grind for the topping

Vase / Ustensile / Accesorii:

·         Tavă cu pereți detașabili cu diametrul de 23 cm
·         Mixer
·         Hârtie de copt

Preparare:

Baza
Pasul 1: Se zdrobesc biscuiții (la robot, cu sucitorul sau la mașina de tocat), după care se amestecă cu untul și esența de vanilie.
Pasul 2: Pregătim o tavă cu pereți detașabili în care așezăm hârtie de copt, astfel încât să acoperim și pereții tăvii. Punem biscuiții și îi așezăm ușor cu mâna, atât pe fundul tăvii cât și pe pereți.

Crema
Pasul 3: Mixăm cele 2 albușuri cu zahărul până se întăresc, apoi adăugăm gălbenușurile. Cu o spatulă, vom încorpora făina, brânzeturile și smântâna.
Pasul 4: Punem în tavă jumătate din compoziție, adăugăm biscuiții sfărâmați grosolan, apoi turnăm cealaltă jumătate din compoziție și acoperim cu biscuiții pentru topping.
Pasul 5: Încalzim cuptorul timp de 15 minute, după care introducem prăjitura și o lăsăm 15 de minute la 180 de grade, apoi încă 60 de minute la 160 de grade.

Bezeaua
Pasul 6: Batem 2 albușuri spumă cu 2 linguri de zahăr pudră și un praf de sare, scoatem cheesecake-ul din cuptor pentru a-l orna cu bezeaua, apoi îl mai dăm la cuptor 45 de minute.

Se servește rece.



Poftă bună!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu