Language

marți, 15 martie 2016

Midii în sos de roșii cu usturoi și vin alb


Timp de preparare: 30'
Dificultate: ușor
Preparat termic: da
Porții: 2

Ingrediente 
  • 200g midii curățate (sau 1,5 kg midii în carcasă)
  • o cutie de roșii întregi
  • 5 - 6 căței de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri de unt (50g)
  • sare
  • pătrunjel

Mod de preparare

Pasul 1: Dacă folosiți midii în carcasă, acestea se curăță bine de calcar cu ajutorul unui burete de sârmă, se curăță de mustăți și se lasă în apă rece 10 minute. Midiile cu carcasa desfacută sau spartă se aruncă.
Pasul 2: Se pune o oală cu apă la fiert, iar după ce dă in clocot se pun midiile și se opăresc până se desfac, aproximativ 10 minute. Carcasele care nu se desfac se aruncă. De asemenea, puteți folosi midii congelate.
Pasul 3: Se călesc midiile în unt, după care se adaugă roșiile cuburi, împreună cu sosul lor, usturoiul mărunțit, vinul și sare după gust. Se lasă la fiert aproximativ 15 minute. La final, adăugați pătrunjelul tocat.

Se pot servi cu cartofi copți, o idee de preparare găsiți aici.

Poftă bună!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu