Language

marți, 29 martie 2016

Bioșe cu morcov, cremă de lămâie și topping de fistic

Timp de preparare: 30'
Timp de coacere: 1h30'
Dificultate: mediu
Preparat termic: da
Porții: 36 brioșe


Ingrediente: 

Pentru blat
  • 150 g nuci prăjite
  • 350 g morcovi răzuiți
  • 280 g făină
  • 1 linguriță de bicarbonat
  • 1 linguriță și jumătate de praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de scorișoară
  • 4 ouă
  • 270 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 2 lingurițe esență de vanilie

Pentru cremă
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 400 g cremă de brânză
  • 230 g zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • zeama de la o lămâie mică
  • 1 gălbenuș
  • 3 linguri de lapte
  • 3 foi de gelatină
Pentru topping
  • 2 mâini de fistic

Vase / Ustensile / Accesorii: 
  • Tavă pentru brioșe
  • Mixer
  • Hârtie pentru brioșe

Preparare: 

Blatul
Pasul 1: Se spală morcovii și se dau prin răzătoarea fină. Nucile se prăjesc 10-12 minute, iar după ce se răcesc se toacă la mașină sau se zdrobesc cu sucitorul.
Pasul 2: Albușurile se bat spumă, după care se adaugă zahărul pană ce compoziția se întărește. Mixăm în continuare, adăugând restul ingredientelor pentru blat, mai puțin morcovii care se încorporează la final cu spatula.
Pasul 3: Compoziția este suficientă pentru 3 tăvi a câte 12 forme de brioșe.

Crema
Pasul 4: Într-un castron se amestecă untul, crema de brânză, zahărul pudră, esența de vanilie și zeama de la lămâie.
Pasul 5: Puneți la bain-marie un gălbenuș cu 3 linguri de lapte și 3 foi de gelatină (hidratate în apă cu 10 minute înainte) până se topește gelatina. Se încorporează compoziția în amestecul realizat anterior.

Asamblarea brioșelor
Pasul 6: Brioșele se taie pe orizontală. Se adaugă cremă la jumătate și deasupra. Se ornează cu fistic zdrobit și se pun în hârtie pentru brioșe.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu