Language

marți, 29 martie 2016

Tartă cu fructe


Timp de preparare: 30'
Timp de coacere: 45'
Dificultate: mediu
Preparat termic: da
Porții: 8

Ingrediente: 

Pentru aluat
  • un ou
  • 100 g unt rece
  • 50 g zahăr pudră
  • 250 g făină
  • o linguriță esență de vanilie
  • un praf de sare
Pentru budincă
  • 5 gălbenușuri
  • 5 linguri făină
  • 500 ml lapte
  • 50 g zahăr pudră vanilat
  • 100 g zahăr tos
  • 2 lingurițe esență de vanilie
Pentru topping
  • 3-4 căpșuni 
  • 3 kiwi
  • 1 plic de gelatină

 Vase / Ustensile / Accesorii: 

  • Formă pentru tartă
  • Tel
  • Foaie de copt
  • Folie alimentară
  • O mână de boabe de fasole / orez etc

 Preparare: 

Aluatul
Pasul 1: Într-un bol se pune untul rece taiat cuburi, un ou, zahărul pudră, esența de vanilie și un praf de sare. După ce se omogenizează compoziția, se adaugă făina puțin câte puțin și se frământă până se obține un aluat.
Pasul 2: Se învelește în folie alimentară și se ține la frigider cel puțin jumătate de oră.
Pasul 3: Se pudrează blatul de lucru cu făină, peste care se întinde într-un strat foarte subțire aluatul de tartă. Măsurați aluatul întins cu forma de tartă astfel încât să depășească marginile acesteia cu 4-5 cm. Aluatul întins se ia de pe blat cu ajutorul sucitorului și se așează în tavă. Împingeți cu degetele pe margine pentru a lua forma tăvii și îndepărtați surplusul de aluat. Înțepați aluatul cu o furculiță pentru a evita umflarea acestuia în timpul coacerii. Acoperim cu folie de copt, apoi punem deasupra o mână de boabe de fasole pentru a evita ridicarea aluatului în timpul coacerii. Se dă la cuptor timp de 45 de minute. După coacere, aceasta se lasă până se răcește complet.

Budinca
Pasul 4: Într-o cratiță, se pune laptele pe foc mic, împreună cu zahărul și esența de vanilie.
Pasul 5: Într-un bol, se pun gălbenușurile peste care adăugam o cană de lapte calduț (nu fierbinte) din cel pus pe foc și amestecăm cu un tel. Adăugăm apoi făina "în ploaie", amestecând încontinuu cu telul pentru a nu se forma cocoloașe. Compoziția rezultată o punem peste laptele de pe foc amestecând încontinuu până se îngroașă, aproximativ 10 minute. Se lasă la răcit.

Asamblarea tartei
Pasul 6: Blatul răcit se umple cu budinca de vanilie, se ornează cu fructele, după care se acoperă cu un strat foarte subțire de gelatină preparată conform instructiunilor de pe plic.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu