Timp de preparare: 30'
Timp de coacere: 2h
Dificultate: ușor
Preparat termic: da
Ingrediente:
Pentru bază
·
30 biscuiți OREO (cu tot cu cremă)
·
50g linguri unt (topit)
·
1 lingură esență de vanilie
Pentru cremă și bezea
·
180 g zahăr
·
50 ml smântână
·
250 g ricotta
·
350 g cremă de brânză
·
2 ouă + 2 gălbenușuri
·
1 lingură făină
·
20 ml suc proaspăt de lămâie
·
2 albușuri bătute cu 2 linguri zahăr pudră
·
10 biscuiți OREO sfărâmați pentru cremă
·
10 biscuiti sfărâmați pentru topping
Vase / Ustensile / Accesorii:
·
Tavă cu pereți
detașabili cu diametrul de 23 cm
·
Mixer
· Hârtie de copt
Preparare:
Baza
Pasul 1: Se zdrobesc biscuiții (la robot, cu sucitorul sau la
mașina de tocat), după care se amestecă cu untul și esența de vanilie.
Pasul 2: Pregătim o tavă cu pereți detașabili în care așezăm
hârtie de copt, astfel încât să acoperim și pereții tăvii. Punem biscuiții și
îi așezăm ușor cu mâna, atât pe fundul tăvii cât și pe pereți.
Crema
Pasul 3: Mixăm cele 2 albușuri cu zahărul până se întăresc, apoi
adăugăm gălbenușurile. Cu o spatulă, vom încorpora făina, brânzeturile și
smântâna.
Pasul 4: Punem în tavă jumătate din compoziție, adăugăm
biscuiții sfărâmați grosolan, apoi turnăm cealaltă jumătate din compoziție și
acoperim cu biscuiții pentru topping.
Pasul 5: Încalzim cuptorul timp de 15 minute, după care
introducem prăjitura și o lăsăm 15 de minute la 180 de grade, apoi încă 60 de
minute la 160 de grade.
Bezeaua
Pasul 6: Batem 2 albușuri spumă cu 2 linguri de zahăr pudră și
un praf de sare, scoatem cheesecake-ul din cuptor pentru a-l orna cu bezeaua,
apoi îl mai dăm la cuptor 45 de minute.
Se
servește rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu